Leefkracht Jeugdzorg faalangst

Faalangst

Faalangsttraining: fouten maken mag

Stopt je zoon of dochter veel tijd en energie in school, maar zie je dat niet terug in de behaalde cijfers? Mogelijk heeft dit te maken met angst om niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen of met een gebrek aan zelfvertrouwen, oftewel faalangst. Onzekerheid overheerst dan. Tijdens een toets of spreekbeurt vergeet je kind dingen, klapt helemaal dicht of vertoont vluchtgedrag en wil bijvoorbeeld niet naar school. Ook kan faalangst voorkomen in sociale situaties, zoals in het contact maken met vrienden.

Positieve denkbeelden

Leefkracht Jeugdzorg verzorgt een training die de faalangst vermindert. Wij leren je kind omgaan met negatieve gedachten en deze omzetten naar positieve gedachten. Ook werken we aan zelfvertrouwen en het besef dat fouten maken niet erg is. Voorafgaand aan de faalangsttraining onderzoekt een orthopedagoog of er bij je kind daadwerkelijk sprake is van faalangst.

Neem contact op

Meer weten over de faalangsttraining? Neem contact met ons op via 0485 52 00 54 of stuur een e-mail naar info@leefkracht-jeugdzorg.nl.

 

 

Vestigingen

  • Boxmeer
  • Deurne
  • Venray